Diamanten bruiloft Piet en Paula Hoefsloot

Het 60-jarig huwelijksfeest van Piet en Paula Hoefsloot werd groots gevierd in mei 2007. De familie dacht na over een cadeau: wat geef je twee tachtigers die eigenlijk alles al hebben? Het moest een cadeau worden met grote betekenis voor Piet en Paula en voor hun nageslacht. Het idee ontstond een documentaire te maken over hun leven. Piet en Paula, geboren en getogen in Arnhem, maakten als jonge mensen de Tweede Wereldoorlog mee. De vader van Piet zat in het verzet en vond al aan het begin van de oorlog de dood. Ooit zullen deze verhalen niet meer verteld kunnen worden door de mensen die ze hebben meegemaakt. En dat zou eeuwig zonde zijn.

Piet en Paula, maar ook mensen uit hun omgeving werden geinterviewd. Met Paula werden oude woonadressen bezocht, de negen kinderen werden in een vragenlijst bevraagd over vroeger. Ook vele foto's en speeches van Piet bij de Rotary maakten deel uit van het onderzoek. Uiteindelijk kwam een documentaire tot stand van bijna een uur. Verschillende emoties wisselden elkaar af, bekende en onbekende beelden kwamen voorbij. 
 
Piet en Paula Hoefsloot: "Tijdens het jaarlijkse familieweekend bekeken wij de film met onze kinderen, kleinkinderen en aanhang. Het is bijzonder je eigen leven op zo'n manier verteld te zien worden. We raakten geëmotioneerd en waren onder de indruk. Wat ons ook is bijgebleven is het enthousiasme achteraf: iedereen, van jong tot oud, was op de een of andere manier geraakt door wat ze gezien en gehoord hadden."