Het Levensverhaal helpt het Ronald McDonald Huis - sept 2011

Maatschappelijk verantwoord ondernemen kun je op veel verschillende manieren doen. Dat blijkt uit de film die Het Levensverhaal maakte voor het Ronald McDonald Huis Den Haag. Dit Huis gevestigd op het dak van het Juliana Kinderziekenhuis biedt een thuis aan ouders van zieke kinderen. Soms voor een paar nachten, soms voor een langere periode.

Marie-Hélène van Elten: 'Toen ik enige tijd geleden kennis maakte met het Ronald McDonald Huis Den Haag en de mensen die er werkten werd mij al snel duidelijk dat dit een goed doel is waar ik mij voor wil inzetten. Niet alleen helpt het Huis mensen die het op dat moment heel hard nodig hebben, het Ronald McDonald Huis Den Haag is een professionele organisatie die het zonder subsidies moet doen. Het Huis draait volledig op vrijwilligers die hun tijd ter beschikking stellen, ondernemers of particulieren die sponsoren of doneren en professionals die hun kennis inzetten.' 

Het Huismanagement zat al lange tijd verlegen om een film waarmee ze mensen kan informeren en inspireren om bij te dragen aan het succes van het Huis. En nu is er eindelijk deze film: het persoonlijke verhaal van alle betrokkenen staat met de vraag: 'Wat betekent het Ronald McDonald Huis voor jou?' centraal. Klik op de foto hiernaast om de film te bekijken.